lørdag 9. mai 2009

[Spørrerunde] Mine svar.

Spørsmål av Hege Beathe
Hva er planene dine for fremtiden?
Jeg har tenkt nå først og fremst å få meg en fulltidsjobb, og gå på en del fotograf og bedriftsøkonomi-kurs. Senere har jeg tenkt å åpne eget fotografstudio, kanskje sammen med lillesøsteren min. Utenom det så har jeg/vi allerede planlagt barn nr. 2. Når det blir er foreløpig hemmelig ;) [Og nei, jeg er ikke gravid nå]

Var Daniel planlagt?
Nei, han var ikke det. Jeg gikk på pillen, og samtidig tok jeg antibiotika mot urinveisinfeksjon på et tidspunkt, og da streika pillen. [Jeg var ikke klar over at det påvirket den]. Men er glad for at det ble som det ble, for ellers hadde ikke vi hatt Daniel Edin nå!

Har du og Fehim på noe tidspunkt bodd sammen eller har dere alltid vært kjærester på hver deres kant liksom?
Nei vi har ikke det. Han er her på helgebesøk og noen ganger er han her og spiser middag etter jobb, det er det foreløpig :) Men vi har planer om å kjøpe hus sammen til neste år om vi får råd. For vi vil gjerne bo sammen, men økonomien er ikke helt der ennå siden jeg ikke har jobb og lever på støtte fra nav.

Hvordan er det å være ung mor?
Det er faktisk veldig morro, jeg elsker det! Mange tror det å få barn er så vanskelig. Sånn egentlig er det ikke det. Klart du får mindre "fritid", men du får mer tid sammen med det beste som har skjedd deg, og det er vel bedre enn alt? Og klart det er stressende innimellom, og mye ansvar. Så lenge man går inn for det, så kan man bli fantastiske foreldre, uansett alder. Og selve det å føde et barn er helt utrolig spesielt. Jeg grudde meg ikke i det hele tatt, var nervøs akkurat der og da eneste. Men, jeg tror jeg har forelska meg i det å få barn, så her blir det nok mange etterhvert!

Får du mye pes for at du fikk Daniel så tidlig?
Nei igrunn ikke. Sikkert mange her i bygda som har snakket om det i skjul, og kanskje tenkt sitt til det.. Men ellers så har jeg fått utrolig mye støtte, spesielt fra familien! De har hjulpet meg så masse. Og nå i ettertid så tror ikke jeg bygdefolket ser så svart på det lenger, unge mødre har på en måte blitt en trend for tiden merker jeg.

Mye rare spørsmål og fordommer?
Var mange unge som sa til meg at jeg ødelegger [ungdoms] livet mitt med å få barn så tidlig, osv osv.. Men vettu hva! De skulle bare visst hvor fantastisk det er å være mamma. Det er ikke noe jeg heller ville vært. Jeg sa ikke så mye tilbake, bare at jeg faktisk GLEDA meg til å bli mamma, så jeg skjønte ikke problemet deres. Det var tross alt JEG som skulle ha barn, ikke dem. Så de kan leve det livet de selv vil, men jeg går mine egne veier. Hva er egentlig poenget med å drikke seg drita full hver helg og knulle på alt og enhver? Ungdomslivet ødelagt - in my ass. Jeg har fortsatt et ungdomsliv, og et liv for den del. Jeg lever ungdomslivet som MAMMA jeg, og det er hærlig. Det er et liv som er verdt å leve for. Det er noe helt annet enn hva man kan si om at å være fyllesyk er noe hærlig og meningsfullt?

Spørsmål av Silje Helên
Hva blir navnet på det neste barnet, har dere tenkt på noe?
Mia-Sophie
Sara-Sophie
Lilly-Sophi
Mina-Sophie
Edina
Emêla-Marie eller Sophie
Mathias
Matheo
Marcus Andrê
Luca
Tobias
Emilian
Ja - jeg liker Sophie som mellomnavn ;) Dette er iallefall de JEG liker. Og dere - ikke noe navnestjeling nå da, greit nok noen av de er normale navn, men sånn som Emêla Marie er blanding av bosnisk/norskt navn :P
Leser du mange blogger?
Vel, jeg prøver. Er nok ikke så flink til det ennå, kanskje også derfor jeg får lite tilbakemeldinger på mine blogginnlegg også. Men som sagt, jeg prøver, og har blitt flinkere i det siste. Nå leser jeg igrunn en del blogger når jeg har tid, og favoritter og venneblogger kommer på blogglista :) Kom gjerne med tips til noen gode jeg kan lese.

Spørsmål av Ingrid
Hva var det første du tenkte da du ble gravid?

Vel jeg husker ikke helt. Men tror det var noe sånt som "Hæ? Det kan ikke stemme".
Har du noen gang angret på at du fikk barn så tidlig?
Nei, det har jeg ikke. Det er gøy å være ung mamma :)

Hvis du kunne forandre på det, ville du ha ventet med å få barn til du var ferdig utdannet?
Kanskje jeg hadde det, siden det er litt hardt å begynne på igjen etter så lang tid med pause. Man mister mye av 'kunnskapen' man hadde, og må egentlig lære alt fra scratch igjen. Men så igjen - det hadde ikke blitt til vår nydelige Daniel Edin. Så jeg må nok si nei, jeg er glad for at det ble som det ble. Og jeg skal nok klare å oppnå drømmejobben min til slutt uansett :)
Hva er favoritt fargen din?
Turkis, aprikos/rosa og brunt.
Hva er favoritt dyret ditt?
Vet ikke helt. Jeg er litt nervøs for hunder, katter er søte - når de er små.. Hmm. Jeg synes elefanter, apekatter og tigere er fascinerendes dyr da :)

Hvor mange barn vil du ha?
Jeg vil ha mange barn, så jeg svarer 4-6.

0 kommentarer:

Disse følger bloggen min