lørdag 7. november 2009

Kakedekorering og farsdag.

Idag har jeg vært på kakedekoreringskurs sammen med 9 andre kjekke damer, noe som har vært kjempegøy! Kurset starta 11, hvor vi begynte med å dele og fylle kaken. Deretter dekte vi kakene med forskjellige smørkremer og til slutt med marsipanlokk, hvor vi fikk lære teknikken med å få et fint og glatt resultat. Vi lagde stablekake idag, så vi måtte gjøre dette med begge kakene før vi fortsatte. Det neste vi gjorde var å klippe til 3 korte sugerør med en grillpinne i, og stikke de ned i den største kaken så de formet en trekant. Deretter kunne vi sette kake nr.2 oppå. Det var igrunn ikke så veldig vanskelig, men er nok noe man må lære.

Vi tok en liten kaffi og matpause med rundstykker og div før vi begynte med å lage kakepynt. Janne Britt (som er hun som holdt kurset) lærte oss teknikkene til forskjellige blomstrer, som roser, liljer, hvitveis med flere. I tillegg fikk vi lære å lage perlerand (og andre lignende sorter), sløyfer og forskjellig. Hun hadde med myye utstyr, som vi fikk prøvd ut. Jeg lagde et par roser, 2 liljer, en perlerand, noen blader og sommerfugler. Marsipanen farga vi selv med valgfrie farger.


Det siste som gjensto var å dekorere kakene våre. Så satte vi alle kreativiteten vår på spill og lekte oss litt med kakepyntingen. Etter 5-6 timer ble vi vel alle ferdige med både kaken og dekoreringen (ting tar tid!). Men for noen nydelige kaker det ble til slutt! Har aldri bakt en så fin kake før jeg (synes jeg selv da). Nesten så man skulle bare satt kakene til pynt :p Hehe..

Nå håper jeg de blir fornøyde på farsdagen når de får denne kaka + litt til :p

Besøk kakeboksen.
Kommer bedre bilder når jeg har fått de,
akkurat nå har jeg bare mobilbildene.

2 kommentarer:

Marthemora sa...

ja ej synst du va kjempe heldige me kaka di :) hilsen Marthe

Anette sa...

Takk for det :) Var morro å lære litt nytt :)

Disse følger bloggen min